Planen om en hybriddruva har vuxit fram efter att odlare i franska Champagne fått påbörja sina skördar upp till två veckor tidigare av rädsla för att de stigande temperaturerna i regionen ska skada den exklusiva drycken, rapporterar Sky News.
Druvorna är nämligen beroende av kyla under produktionen.
”Arbetar för att minska vårt avtryck”
Hybriddruvan ska kunna stå emot varmare temperaturer och mogna långsammare än den vanliga druvan.
– Vi anpassar just nu våra arbetsmetoder efter klimatförändringarna och vi arbetar också för att minska vårt avtryck på miljon, säger Thibault le Mailloux från kommittén för vin från Champagne.
Kommer att ta flera år
Varmare temperaturer skulle, om vinodlarna inte anpassar sig, innebära sötare druvor med mindre syra.
– Men just nu påverkar klimatförändringarna inte stilen på champagne eftersom vi fortfarande kan anpassa oss, både genom att gräva i jorden och flytta våra skördedatum, säger le Mailloux.
Projektet med en hybriddruva är ännu bara i planeringsstadiet och forskningen kommer att ta flera år för att slutföra, enligt Sky News.