Matentrepenören Andreas Gisselfeldt tillsammans med SVTs reporter Kimmo Tetri

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon visar Andreas Gisselfeldt var han förvarar den ursprungliga surdegen som bageriet använt sedan 70-talet. Foto: Tomas Hallstan, SVT

Konkursdrabbat rågbrödsbageri i Eskilstuna siktar på nystart i oktober

Publicerad

Under första halvåret av 2023 har konkurserna i Sverige varit det högsta till antalet på tio år. En av dessa företag är ett bageri i Eskilstuna som specialiserat sig på finskt rågbröd. Nu har bageriet fått en ny ägare som vill återta produktionen i slutet av oktober.

Bageriets nya ägare är matentrepenören Andreas Gisselfeldt. Han har själv växt upp med rågbröd och andra delikatesser från bageriet i fråga.

– I sociala medier var det nästan landssorg när bageriet gick i konkurs, säger han.

Förändringar i verksamheten

Gisselfeldt tror att han med hjälp av bageriets stora följe i sociala medier, sagt med en ny satsning på samtransporter, kan få affärerna att gå med vinst igen. Så småningom kommer han även att förnya bagerimaskinerna, för att dra ned på elkostnaderna.

Enligt Gisselfeldt ska bageriet få igång produktionen igen under slutet av oktober månad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.