En delad bild som visar två scener. Den vänstra sidan visar Aino Oxblod i en svart tröja, som är en av Markus Krunegårds största fans. Den högra sidan visar Krunegårds konsert med en stor folkmassa som tittar på en scen, där ljus och färger skapar en festlig atmosfär.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Aino vad Krunegårds finskspråkiga skiva och framträdanden betytt för henne, trots att hon inte talar språket. Foto: SVT

Aino har sett Markus Krunegård live över 100 gånger

Publicerad

Markus Krunegård har gjort sig en ny karriär på finska. Aino Oxblod har sett honom uppträda live över 100 gånger – även på finska, trots att hon själv inte förstår språket.

Söndagens avsnitt av 15 minuter från Uutiset handlar om Markus Krunegårds finskspråkiga karriär.

Aino Oxblod som bor i Stockholm är troligtvis en av Krunegårds största fans. Aino har sett ”Krunis” uppträda live totalt 104 gånger.

– Det är så euforiskt och roligt, varför skulle jag inte göra det jättemånga gånger?

Även Krunegårds finskspråkiga album och finskspråkiga framträdanden har haft en betydelse för Aino, trots att hon inte talar finska.

– Jag såg honom framträda på finska i Stockholm med min mamma, som inte heller pratar finska. Men hon förstår några ord och är uppvuxen med den finska kulturen. Det var fint att få dela det med henne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.