Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Avtandil Gigolashvili får mest one night stands men vill sända seriösare signaler. Så fixar dejtingcoachen till hans profil för att den ska matcha med det han verkligen söker. Foto: Bästa dejten/SVT

Coachens tips för profiltexten på dejtingappar

Uppdaterad
Publicerad

Avtandil var ute efter en relation men fick bara ”one night stands”. Tillsammans med en dejtingcoach skrev han om sin profiltext.

– Det kommer leda till att jag känns som en mer seriös person och fler konversationer. Seriösa konversationer förhoppningsvis, säger han.

Avtandils profil gav inte de signaler han egentligen ville att den skulle ge. Texten var kortfattad, humoristisk, och gav honom främst one night stands. För att skapa en profil som tog honom på vägen mot en relation fick han råd av en dejtingcoach i SVT:s serie Bästa dejten.

Här är dejtingcoachen Jeanette Vinbergs bästa tips till alla som vill lyckas med sin profiltext:

Skriv lagom långt, använd humor, var tydlig med vad det är du söker och bjud in till dialog.

– Man får söka vad man vill så länge man är tydlig med det i sin profil, säger hon.

Se hela andra delen av Bästa dejten på SVT Play eller 16/10 klockan 21 på SVT1.

Fakta: Så många träffas på dejtingappar

Över 40 procent av alla heterosexuella par som bildats de senaste fem åren i Sverige har träffats via nätet. Motsvarade siffra för homosexuella par är större. Amerikanska siffror visar att ungefär 70 procent av alla samkönade nya par har träffats på nätet. 

Ända sedan andra världskriget har ”via gemensamma vänner” varit det vanligaste svaret forskare i USA fått när de frågat nya par om hur de träffats. År 2013 gick nätdejtingen för första gången om ”via vänner” som sätt att träffa nya partners.

Källor:

Svenskarna och internet

Disintermediating your friends: How online dating in the United States displaces other ways of meeting

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.