Ananascurd toppad med jordgubbar och lime- och myntasocker
Publicerat:
2024-05-14En enkel men fantastiskt god efterrätt! Vispa ihop en curd på ananasjuice, äggula, socker och smör. Servera med jordgubbar, mynta och limesocker. Lyckan är total!
Ingredienser
6portioner
- 2,5dlananasjuice
- 2hela ägg
- 3äggulor
- 1dlsocker
- 120grumsvarmt smör
Övrigt
- Jordgubbar, lime- och myntasocker, myntablad
Så lagar du
- Lägg ananasjuice, hela ägg, äggulor och socker i en sauteuse
- Ställ på spisen på medeltemperatur och vispa allt till en emulsion. Alltså till äggen stelnar och allt blir krämigt! Obs! vispa hela tiden.
- Vispa ytterligare och låt emulsionen gå ner något i temperatur. Den ska dock fortfarande vara varm
- Klicka i smöret och vispa allt till en slät kräm
- Låt krämen svalna i rumstemperatur
Lime- och myntasocker
- Mixa ihop skal från en lime med några blad mynta och ca en dl socker.
Servering
- Lägg ananascurd i botten av en skål, lägg jordgubbar över, strössla med lime- och myntasocker och dekorera med myntablad.