Ängssyra sorbet och yoghurtglass

Ängssyra sorbet

Ingredienser

Ängssyra sorbet

  • 1st
    gelatinblad
  • 0,5liter
    vatten
  • 2dl
    yoghurt
  • 150g
    strösocker
  • 70g
    honung
  • 200g
    ängsyra
  • 1st
    citron, finrivet skal och pressad saft

Yoghurtglass

  • 1,5dl
    standardmjölk
  • 2,5dl
    mild vaniljyoghurt
  • 0,5st
    vaniljstång
  • 0,75dl
    strösocker
  • 2st
    äggulor

Så lagar du

Ängssyra sorbet

  1. Lägg gelatinbladet i lite kallt vatten.
  2. Koka upp 3 dl vatten och socker. Rör så att sockret löses upp och tillsätt honungen. När det har svalnat lite tillsätter du gelatinbladet.
  3. Mixa sockerlag och syra i en blender eller med en stavmixer.
  4. Tillsätt citronskal och citronsaft. 
  5. Kör smeten i en glassmaskin till sorbetkonsistens. Servera direkt eller frys in till senare.
  6. Ställ gärna fram sorbeten ca 15 minuter innan det är dags att servera.

     

Yoghurtglass

  1. Värm mjölken med vaniljstången i en kastrull, låt svalna.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt i en bunke.
  3. Häll på mjölken under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm underomrörning till 82°. Låt svalna till 40°. Rör i yoghurten.
  4. Sila smeten och låt den bli helt kall.
  5. Kör smeten i glassmaskin eller häll den i en form och låt stå i frys 2-3 tim.
  6. Servera gärna ängsyra sorbeten med yoghurtglassen, jordgubbar och lite kaksmulor 
     

Dela det här receptet med dina vänner!