Pastadeg

Pastadeg

Ingredienser

  • 800g
    tipo 00 mjöl
  • 8
    ägg
  • durumvete för att pudra pastan

Så lagar du

  1. Häll ut mjölet i en hög på bordet. Gör en grop i mjölet som en vulkan.
  2. Knäck äggen i gropen.
  3. Vispa äggen med en gaffel och sedan fortsätt att vispa in mjölet.
  4. Vänd in resten av mjölet med en degskrapa. Vänd runt degen med mjölet tills du har en mjuk “smuldeg” som känns fuktig.
  5. Arbeta sedan ihop “smuldegen” till en deg med händerna.
  6. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs och arbeta tills degen inte fastnar i arbetsbordet eller händerna.
  7. Skrapa av bordet ordentligt med skrapan och tvätta händerna. Börja knåda degen tills den känns elastisk och lätt att arbeta med.
  8. Dela degen i två till 2–3 delar. Plasta in dem som du inte knådar så de inte torkar.
  9. Kavla ut degen med en kavel eller kavla några varv i en pastamaskin, tills den är ganska tunn, gör du linguini kan den vara lite tjockare.
  10. Vik ihop pastasidorna mot mitten och skär den i spagetti, linguini eller tagliatelle remsor.
  11. Pudra över lite durumvetemjöl över spagettin/tagliatellen så att dem inte klibbar ihop och vänd sedan ihop pastan till små luftiga knyten.
  12. Koka pastan i ca 30 sekunder i rikligt saltat vatten.

Dela det här receptet med dina vänner!