Pastadeg
Publicerat:
2024-01-27Ingredienser
- 800gtipo 00 mjöl
- 8ägg
- durumvete för att pudra pastan
Så lagar du
- Häll ut mjölet i en hög på bordet. Gör en grop i mjölet som en vulkan.
- Knäck äggen i gropen.
- Vispa äggen med en gaffel och sedan fortsätt att vispa in mjölet.
- Vänd in resten av mjölet med en degskrapa. Vänd runt degen med mjölet tills du har en mjuk “smuldeg” som känns fuktig.
- Arbeta sedan ihop “smuldegen” till en deg med händerna.
- Tillsätt lite mer mjöl om det behövs och arbeta tills degen inte fastnar i arbetsbordet eller händerna.
- Skrapa av bordet ordentligt med skrapan och tvätta händerna. Börja knåda degen tills den känns elastisk och lätt att arbeta med.
- Dela degen i två till 2–3 delar. Plasta in dem som du inte knådar så de inte torkar.
- Kavla ut degen med en kavel eller kavla några varv i en pastamaskin, tills den är ganska tunn, gör du linguini kan den vara lite tjockare.
- Vik ihop pastasidorna mot mitten och skär den i spagetti, linguini eller tagliatelle remsor.
- Pudra över lite durumvetemjöl över spagettin/tagliatellen så att dem inte klibbar ihop och vänd sedan ihop pastan till små luftiga knyten.
- Koka pastan i ca 30 sekunder i rikligt saltat vatten.