Tomatsås med vannameiräkor

Tomatsås med vannameiräkor

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1kruk(or)
    basilika, spara några blad till garnering
  • 4
    vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1
    bananschalottenlök, finhackad
  • 6msk
    olivolja
  • 1msk
    tomatpuré
  • 4tsk
    MSC-märkt sardellkräm
  • 2paket
    körsbärstomater
  • 2burk(ar)
    skalade tomater på konserv
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 2
    lagerblad
  • 2tsk
    oregano eller andra örter, t ex timjan, salvia, rosmarin, persilja
  • ½tsk
    chilipulver
  • ½
    färsk röd chili, beroende på styrka i chilin
  • salt och peppar
  • parmesan, för servering

Vannameiräkor

  • 20
    ASC-certifierade vannameiräkor
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    finskuren persilja
  • 1
    ägg
  • 1-2dl
    panko
  • ½dl
    vetemjöl
  • chilipulver

Så lagar du

Tomatsås

  1. Häll olivoljan i en kastrull och fräs schalottenlöken mjuk. Tillsätt vitlöken utan att det tar färg samt tomatpurén, stek på mellanvärme i ca 3-4 minuter.
  2. Tillsätt sardellkrämen och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll i cocktailtomaterna, vitt vin, tomater på burk, lagerblad och oregano/örter. Låt såsen koka på låg värme tills den blir lite tjockare och fylligare.
  4. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar och eventuellt lite socker om det behövs. Avsluta med att röra ner färsk finskuren basilika.

Räkor

  1. Panera 8 st av av räkorna i mjöl, vispat ägg och panko.
  2. Fritera eller stek pankoräkorna i rikligt med olja tills de blir gyllenbruna. Lägg över på ett hushållspapper och smaksätt med salt och chilipulver.
  3. Häll ca 1 msk olivolja i en stekpanna, lägg i vitlök och persilja och resterande 12 räkor, stek någon minut tills dem blir genomstekta, salta.

Vid servering

  1. Blanda i de stekta räkorna i tomatsåsen och blanda sedan ihop detta med pasta.
  2. Toppa med finriven parmesan, några blad färsk basilika och de friterade räkorna.

Dela det här receptet med dina vänner!