Frida Ronges Pasta Vongole
Publicerat:
2024-12-28Ingredienser
4portioner
- 3nät hjärtmusslor
- 1stbananschalottenlök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1dlplockad bladpersilja
- 3dlvitt vin
- 2mskmatolja
- 3msksmör
- 320gpasta, spagetti eller linguine
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
- Skölj musslorna i kallt vatten från sand i ca 20 min, låt dem sedan ligga i kallt vatten länge så att de öppnar upp sig och släpper ut sanden.
- Finhacka vitlök, schalottenlök och persilja.
- Stek löken mjuk utan att den blir mjuk och genomskinlig.
- Häll i vinet och musslorna och låt koka upp under lock ca 2 min, tills musslorna öppnat sig.
- Lyft ur musslorna och sila fonden i en finmaskig sil över en kastrull, koka upp fonden och lite av kokvattnet och montera i smör. Smaka av med salt och peppar.
- Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen och häll av vattnet men spara 2 dl kokvatten för att montera i såsen. Blanda i pastan och hjärtmusslorna och toppa med persiljan.