Frida Ronges Pasta Vongole

Pasta Vongole

Ingredienser

4portioner

  • 3
    nät hjärtmusslor
  • 1st
    bananschalottenlök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1dl
    plockad bladpersilja
  • 3dl
    vitt vin
  • 2msk
    matolja
  • 3msk
    smör
  • 320g
    pasta, spagetti eller linguine
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

  1. Skölj musslorna i kallt vatten från sand i ca 20 min, låt dem sedan ligga i kallt vatten länge så att de öppnar upp sig och släpper ut sanden. 
  2. Finhacka vitlök, schalottenlök och persilja.
  3. Stek löken mjuk utan att den blir mjuk och genomskinlig.
  4. Häll i vinet och musslorna och låt koka upp under lock ca 2 min, tills musslorna öppnat sig.
  5. Lyft ur musslorna och sila fonden i en finmaskig sil över en kastrull, koka upp fonden och lite av kokvattnet och montera i smör. Smaka av med salt och peppar. 
  6. Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen och häll av vattnet men spara 2 dl kokvatten för att montera i såsen. Blanda i pastan och hjärtmusslorna och toppa med persiljan.

Dela det här receptet med dina vänner!