Butter board med vispad fetaostkräm

Butterboard med vispad fetaostkräm.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här plockplankan är vacker och brukar vara mycket uppskattad bland gästerna. Perfekt plockmat till alla kalas och jag gillar att den går bra att förbereda för att toppa med det sista just innan serveringen.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 200g
    naturell färskost
  • 100g
    fetaost
  • 1
    citron
  • salt, svart- eller vitpeppar

Topping

  • 150g
    lufttorkad skinka
  • 150g
    ost, i små bitar, t ex cheddarost, prästost, ädelost
  • 1dl
    äppelchips
  • 1dl
    rostade nötter/mandel
  • ½dl
    granatäpplekärnor
  • 70g
    ruccola (en liten påse)
  • 4msk
    marmelad
  • 12
    crostini, kex eller chips

Så lagar du

  1. Vispa ostarna fluffiga med elvisp. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Om du önskar lösare konsistens kan du pressa i citronsaft eller vispa ner några matskedar crème fraiche.
  2. Bred ut krämen på en ren bräda alt uppläggningsfat och toppa med dina önskade pålägg. Om du föredrar att inte lägga direkt på brädan så kan du lägga ett smörpapper mellan.
  3. Servera med crostini, kex eller chips.

Tips

Byt ut påläggen efter din smak och vad du har hemma. Det behövs ganska liten mängd, så kanske du redan har något hemma. Runt helgerna brukar det kunna bli rester av tex rökt och gravad lax, ost, skinka, nötter, torkad frukt och frukt som tex äpplen som funkar utmärkt som topping.

Dela det här receptet med dina vänner!