Butter board med vispad fetaostkräm
Publicerat:
2023-12-20Tillagningstid:
Den här plockplankan är vacker och brukar vara mycket uppskattad bland gästerna. Perfekt plockmat till alla kalas och jag gillar att den går bra att förbereda för att toppa med det sista just innan serveringen.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 200gnaturell färskost
- 100gfetaost
- 1citron
- salt, svart- eller vitpeppar
Topping
- 150glufttorkad skinka
- 150gost, i små bitar, t ex cheddarost, prästost, ädelost
- 1dläppelchips
- 1dlrostade nötter/mandel
- ½dlgranatäpplekärnor
- 70gruccola (en liten påse)
- 4mskmarmelad
- 12crostini, kex eller chips
Så lagar du
- Vispa ostarna fluffiga med elvisp. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Om du önskar lösare konsistens kan du pressa i citronsaft eller vispa ner några matskedar crème fraiche.
- Bred ut krämen på en ren bräda alt uppläggningsfat och toppa med dina önskade pålägg. Om du föredrar att inte lägga direkt på brädan så kan du lägga ett smörpapper mellan.
- Servera med crostini, kex eller chips.
Tips
Byt ut påläggen efter din smak och vad du har hemma. Det behövs ganska liten mängd, så kanske du redan har något hemma. Runt helgerna brukar det kunna bli rester av tex rökt och gravad lax, ost, skinka, nötter, torkad frukt och frukt som tex äpplen som funkar utmärkt som topping.