Krämig blue cheesedipp & pepparkakor

Pepparkakor i form av granar, nedstuckna i en vit röra.

Publicerat:

Tillagningstid:

Bekvämimpa är ett bra koncept, även under helgerna. Säsongens enklaste plockrätt består av krämig ädelostdipp med knapriga pepparkakor. Med det här receptet gjort på råvaror som finns i alla livsmedelsbutiker, får du gott om tid att njuta och umgås med gästerna. Spara receptet till kommande adventsmys och julmingel.

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    mjukost ädelost
  • 2dl
    tjock yoghurt
  • 1dl
    rostade nötter, mandel eller pumpakärnor
  • 1dl
    torkade tranbär
  • 3msk
    granatäppelsirap eller balsamico
  • 12st
    små pepparkakor
  • ädelost att strö ovanpå (valfritt)

Så lagar du

  1. Rör ihop mjukost och yoghurt, bred ut på ett fat.
  2. Strö på nötter och tranbär, ringla på balsamicosirap.
  3. Servera med pepparkakor att fånga upp krämen med.

Dela det här receptet med dina vänner!