Toast Sundin
Publicerat:
2024-11-19Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 4portioner
- 250gfjällröding (eller fjällöring)
- ¼stgurka
- ½stsilverlök
- ½stcitron
- 2tsksocker
- 2tsksalt
- 4skiva(or)toastbröd
Picklade hjortron:
- 3mskhjortron hela bär
- 1mskättika
- 2msksocker
- 2mskvatten
Dressing:
- 2mskgrovkornig senap
- 1dlkallpressad rapsolja
- 2tskäppelcidervinäger
- 1stäggula
- 1krmfinmalet kokkaffe
- 1krmfänkålsfrö
- salt och peppar
Garnityr:
- ¼stfänkål
- 50gspäda blad gärna frissesallad
- 1stdillvippa
- 4mskhjortron (ca 20bär)
Så lagar du
1, Vispa ihop ättika, vatten och socker tills sockret löser sig.
2, Slå lagen över hjortronen och låt dra fram till servering.
3, Hyvla fänkålen fint, plocka frissésalladen och dill i fina småblad och lägg både sallad och fänkål i isvatten fram till servering.
Dressingen:
4, Börja med senap, vinäger och äggula i en bunke och tillsätt oljan droppvis under vispning tills dressingen tjocknar.
5, Smaka av med kokkaffe, malda fänkålsfrön, salt och peppar.
Fisken:
6, Skinna och plocka benen från fisken.
7, Sockersalta filéerna och låt ligga i rumstemp ca 20minuter.
8, Skala och hacka gurka i 5x5mm kuber, finhacka silverlöken.
9, Skär sedan ner den rimmade fisken i 5x5mm bitar och vänd ihop den med gurkan och löken.
10, Smaka upp fisken med zest och saft från citronen och smaka av med nymalen svartpeppar.
Mackan:
11, Stek brödskivorna i lite smör och toppa dom sedan med rödingtartaren.
12, Lyft upp salladen frånisvattnet och låt rinna av på ett torrt papper.
13, Dressa örtsalladen försiktigt med dressingen.
14, Toppa anrättningen med picklade hjortron och dressad sallad.