Tårtbottnar/pandoro

På ett glasfat står det staplat 6 våningar med tårtbottnar, vi ser en kaffeglasyr som rinner från toppen och ner, varje tårtbotten är formad likt en stjärna och spetsarna går omlott. på varje spets ligger ett inlagt körsbär, överst på tårtan ser vi rostade hasselnötter. Tårtan är pudrad med florsocker.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här är ett enkelt basrecept för att göra fluffiga och lätta bottnar att fylla med valfri fyllning för att baka tårta. Toppen för en klassisk prinsesstårta eller pandoro till exempel.

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 4st
    ägg
  • 2dl
    strösocker
  • 1dl
    vetemjöl
  • 1dl
    potatismjöl
  • 1tsk
    bakpulver

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant.
  2. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  3. Häll smeten i formen.
  4. Grädda kakan in nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!