Rostade morötter med yoghurtdipp & granatäpple
Publicerat:
2024-11-21Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Moroten är en mångsidig och prisvärd råvara. Dessutom nyttig. Här marinerar vi den, rostar den gyllene och serverar på en bädd av yoghurt med knapriga granatäpplekärnor och citron. Enkelt, gott & prisvärt!
Ingredienser
4portioner
Morötter
- ½kgmorötter, skalade, i stavar
- ½dlljus soja
- 2tsksriracha eller Go chu jang
- 1msksesamolja
- 1mskolivolja
- 1bit(ar)ingefära, riven
- 1klyfta(or)vitlök, riven
- 1mskhonung
Dipp
- 1stcitron (att riva skal från)
- 4dltjock yoghurt
- 1dlgranatäppelkärnor
- bröd eller chips att dippa med
Så lagar du
- Vispa ihop samtliga ingredienser till marinaden, vänd ner morötterna.
- Sätt ugnen på 250 grader vanlig värme eller 220 grader varmluft.
- Lägg över morötterna i en ugnsform eller på en plåt med bakpapper. Rosta morötterna gyllene i övre delen av ugnen. Det tar cirka 30 minuter, vänd på dem efter 15 minuter.
- Klicka och bred ut yoghurten på ett fat. Lägg morötterna ovanpå och toppa med rivet citronskal och granatäpple.
Överkurs: Strö på hackad persilja, sesamfrön eller ringla på lite balsamico alternativt tahini för extra smak och piff!