Rostade morötter med yoghurtdipp & granatäpple

Tillagade morötter, granatäppelkärnor och yoghurt.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Moroten är en mångsidig och prisvärd råvara. Dessutom nyttig. Här marinerar vi den, rostar den gyllene och serverar på en bädd av yoghurt med knapriga granatäpplekärnor och citron. Enkelt, gott & prisvärt!

Ingredienser

4portioner

Morötter

  • ½kg
    morötter, skalade, i stavar
  • ½dl
    ljus soja
  • 2tsk
    sriracha eller Go chu jang
  • 1msk
    sesamolja
  • 1msk
    olivolja
  • 1bit(ar)
    ingefära, riven
  • 1klyfta(or)
    vitlök, riven
  • 1msk
    honung

Dipp

  • 1st
    citron (att riva skal från)
  • 4dl
    tjock yoghurt
  • 1dl
    granatäppelkärnor
  • bröd eller chips att dippa med

Så lagar du

  1. Vispa ihop samtliga ingredienser till marinaden, vänd ner morötterna.
  2. Sätt ugnen på 250 grader vanlig värme eller 220 grader varmluft.
  3. Lägg över morötterna i en ugnsform eller på en plåt med bakpapper. Rosta morötterna gyllene i övre delen av ugnen. Det tar cirka 30 minuter, vänd på dem efter 15 minuter.
  4. Klicka och bred ut yoghurten på ett fat. Lägg morötterna ovanpå och toppa med rivet citronskal och granatäpple.

Överkurs: Strö på hackad persilja, sesamfrön eller ringla på lite balsamico alternativt tahini för extra smak och piff!

Dela det här receptet med dina vänner!