Chokladpaj med hallon

Chokladpaj.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lyxig ”no bake”-chokladpaj som inte kräver någon ugn. Så enkelt och gott! Pajen går fint att förbereda dagen innan då den behöver tid i kylen för att stelna.

Ingredienser

12portioner

  • 2paket
    chokladkex med vit fyllning eller nougatfyllning (ca 310 g)
  • 110g
    smör

Fyllning

  • 1ask(ar)
    färska hallon (ca 24 st hallon)
  • 2dl
    grädde (36%-40% fetthalt)
  • 200g
    mjölkchoklad
  • 100g
    mörk choklad, 70%

Garnering

  • 1dl
    färska hallon (eller andra bär och frukter)
  • florsocker
  • vispad grädde

Så lagar du

  1. Smält smöret och ställ åt sidan.
  2. Mixa chokladkexen fint i en matberedare eller mixer. Tillsätt smöret och mixa tills allting är ordentligt blandat.
  3. Tryck ut kexsmulorna i en pajform, ca 24 cm, gärna med avtagbar kant. Tryck den jämnt i hela formen ända upp till kanterna. Ställ formen i frysen medan du förbereder fyllningen, ca 10 min.
  4. Finhacka chokladen.
  5. Hetta upp grädden. Den ska inte börja koka. Stäng av värmen.
  6. Blanda i chokladen och rör om tills de smälter. Om grädden kallnar så kan du ställa kastrullen på plattan igen och ha lägsta värmen på och röra om tills chokladen smälter helt.
  7. Lägg hallon jämnt över hela formen, ringla över chokladen jämnt. Ställ i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Om du har den i en pajform med avtagbar kant lossar du pajen försiktigt vid servering så att kanterna inte går sönder.
  8. Garnera med färska bär, pudra lite florsocker på och servera med en klick grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!