Hobak jeon – Glutenfria koreanska zucchinipannkakor
Publicerat:
2024-08-20Gör en twist på pannkakorna och riv ner zucchini i smeten. Pannkakorna får en fantastiskt god smak och vacker färg. Dippsåsen bredvid är min favorit. Njut av pannkakorna som en lätt lunch, som tillbehör vid maten eller ta med på picknicken.
Ingredienser
2 - 4portioner
- ca 650gzucchini
- 2,5dlrismjöl
- 2stägg
- ca 0,5-1dlvatten (beroende på hur mycket zucchinin vätskar sig)
- 1salladslök
- 1grön chili
- salt
- peppar
- olja till stekning
Serveringsförslag: dippsås
- 1finhackad röd chili
- 1liten bit finhackad rödlök
- 1pressad vitlöksklyfta
- 2stpressad lime
- ca 0,5 dljapansk soja
- 2tsksesamolja
- 1mskhonung eller socker
- 1 liten knippefinhackad koriander
Så lagar du
- Börja med dippsåsen, blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen.
- Hacka zucchini i tunna stavar. Det funkar bra att riva zucchinin men pannkakorna får krispigare konsistens om du hackar zucchinin i tunna stavar.
- Lägg zucchinin i en sil, strö över ca 2 tsk salt, blanda och låt stå i 15 min. Zucchinin kommer att släppa ifrån sig massa vätska. Pressa sedan ur överflödig vätska från zucchinin med händerna.
- Hacka lök och eventuellt chili fint. Lägg i en bunke med zucchinin och blanda.
- Tillsätt rismjöl, ägg och blanda. Gärna med händerna.
- Tillsätt sedan vätska och blanda, mängden vätska varierar beroende på hur mycket vätska du fick ur zucchinin. Smeten ska varken kännas torr eller för lös. Så fort du har blandat ihop smeten ska du börja steka pannkakorna för att zucchinin kommer att vätska sig och du vill inte att smeten ska bli svår att jobba med.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ut smet med en sked och platta till pannkakorna.
- Stek ca 3-4 min på varje sida på medelvärme. Servera gärna nystekta och varma. Även väldigt goda att avnjutas kalla!