Ett sött julbord, Prinskorv och köttbullar

Två gamla serveringsfat i vitt och blått håller rosa marsipankorvar och den andra choklad köttbullar, faten står på en träskärbräda omgivna av lussebullar, kottar och dekorationer av papp.

Publicerat:

Här är ett julbord som är perfekt om man inte äter kött tillexempel, eller bara är sugen på något sött.

Ingredienser

  • 100g
    smör
  • 1dl
    strösocker
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 3dl
    havregryn
  • 3msk
    kakao
  • 1krm
    salt
  • 3msk
    starkt, kallt kaffe
  • rosa marsipan

Så lagar du

1. Blanda smör, socker, vaniljsocker, havregryn, kakao, salt och kaffe till en klassisk chokladbollssmet. 

2. Ställ den i kylen 15 minuter för att kylas. 

3. Forma hälften av smeten till bollar och andra hälften till korvar. 

4. Klä korvarna i den rosa marsipanen och använd en smörkniv för att göra detaljer

*Byt smöret mot veganskt margarin för veganskt

Dela det här receptet med dina vänner!