Eusebios räk- och fiskcocktail
Publicerat:
2022-11-10Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400kokt vit fisk, ex. torsk
- 250gräkor
- 1strödlök
- 2mskfärsk koriander (byt ev. ut mot persilja)
- 1/2tsksvartpeppar
- 6mskmajonnäs
- 1stlime
- 1mskolivolja
- 2tsktabasco (eller annan het sås)
- salt
Mariquitas de plátano - friterade matbananer:
- 2stmatbananer
- Matolja (några deciliter, beroende på kastrullens/stekpannans storlek)
- salt
Så lagar du
1. Lägg finhackad lök, hackad koriander, saften av en lime och övriga ingredienser i en skål. Rör om tills allt är väl blandat och smaka av med salt.
2. Lägg upp i fyra små, gärna festliga, skålar och låt stå i kylskåp minst en timme före servering.
3. Garnerna med limeskivor, cocktailtomater eller annan färgglad grönsak. Och med fördel - friterade matbananer.
Mariquitas de plátano - friterade matbananer:
För 4 personer
Tillagningstid: 25 minuter
Gör så här:
1. Skala bananerna. Skalet kan vara lite svårt att få av så använd gärna en kniv till att göra långa snitt för att sen kunna dra av skalet.
2. Hyvla bananerna i långa tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Värm upp oljan och fritera några bananskivor i taget. Tänk på att lägga i bananskivorna i oljan försiktigt så att de inte trasslar ihop sig. Däremot får de gärna har en ”krusidullig” form, var och en för sig.
3. Bananskivorna ska ”bada” i olja, så snåla inte med mängden.
4. När bananskivorna har friterats styva, ta upp dem och lägg på ett fat med hushållspapper så att överflödig olja sugs upp. Salta efter smak. Fortsätt fritera bananskivorna lite i taget tills alla är klara.