Eusebios räk- och fiskcocktail

Eusebios räk och fiskcocktail

Publicerat:

Tillagningstid:

En förrätt som känns lyxig, både till smak och utseende. Slängs ihop nästan på nolltid. Garneras med fördel med urgoda mariquitas de plátano – friterade matbananer (se recept här intill).

Ingredienser

4portioner

  • 400
    kokt vit fisk, ex. torsk
  • 250g
    räkor
  • 1st
    rödlök
  • 2msk
    färsk koriander (byt ev. ut mot persilja)
  • 1/2tsk
    svartpeppar
  • 6msk
    majonnäs
  • 1st
    lime
  • 1msk
    olivolja
  • 2tsk
    tabasco (eller annan het sås)
  • salt

Mariquitas de plátano - friterade matbananer:

  • 2st
    matbananer
  • Matolja (några deciliter, beroende på kastrullens/stekpannans storlek)
  • salt

Så lagar du

1. Lägg finhackad lök, hackad koriander, saften av en lime och övriga ingredienser i en skål. Rör om tills allt är väl blandat och smaka av med salt.

2. Lägg upp i fyra små, gärna festliga, skålar och låt stå i kylskåp minst en timme före servering.

3. Garnerna med limeskivor, cocktailtomater eller annan färgglad grönsak. Och med fördel - friterade matbananer.

Mariquitas de plátano - friterade matbananer:

För 4 personer

Tillagningstid: 25 minuter

Gör så här: 

1. Skala bananerna. Skalet kan vara lite svårt att få av så använd gärna en kniv till att göra långa snitt för att sen kunna dra av skalet.

2. Hyvla bananerna i långa tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Värm upp oljan och fritera några bananskivor i taget. Tänk på att lägga i bananskivorna i oljan försiktigt så att de inte trasslar ihop sig. Däremot får de gärna har en ”krusidullig” form, var och en för sig.

3. Bananskivorna ska ”bada” i olja, så snåla inte med mängden.                       

4. När bananskivorna har friterats styva, ta upp dem och lägg på ett fat med hushållspapper så att överflödig olja sugs upp. Salta efter smak. Fortsätt fritera bananskivorna lite i taget tills alla är klara.

Dela det här receptet med dina vänner!