Grillade pilgrimsmusslor med sommarsallad

Grillade pilgrimsmusslor med sommarsallad

Ingredienser

4portioner

  • 4
    pilgrimsmusslor i skal
  • 2dl
    olivolja
  • ½
    citron
  • 2
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 2msk
    hackad dill
  • 2msk
    hackad persilja
  • 2msk
    hackad koriander
  • färskmalen svartpeppar
  • flingsalt

Så lagar du

  1. Blanda ihop allt till dressingen och smaka av med svartpeppar och flingsalt. Sätt på grillen så den är riktigt varm.
  2. Rensa pilgrimsmusslorna, ta bort muskeln och spara romsäcken, pensla musslorna med lite olja, grilla musslorna och romsäcken ca 1 minut på varje sida beroende på storlek, de ska vara rare i mitten.
  3. Lägg tillbaka allt i skalet och lägg på 2 msk dressing i varje skal, låt det koka i skalet på grillen.
  4. Servera de grillade pilgrimsmusslorna med en sallad på ljummen färskpotatis, örtmajonnäs och färska primörer.

Dela det här receptet med dina vänner!