Grillade pilgrimsmusslor med sommarsallad
Ingredienser
4portioner
- 4pilgrimsmusslor i skal
- 2dlolivolja
- ½citron
- 2vitlöksklyftor, finhackade
- 2mskhackad dill
- 2mskhackad persilja
- 2mskhackad koriander
- färskmalen svartpeppar
- flingsalt
Så lagar du
- Blanda ihop allt till dressingen och smaka av med svartpeppar och flingsalt. Sätt på grillen så den är riktigt varm.
- Rensa pilgrimsmusslorna, ta bort muskeln och spara romsäcken, pensla musslorna med lite olja, grilla musslorna och romsäcken ca 1 minut på varje sida beroende på storlek, de ska vara rare i mitten.
- Lägg tillbaka allt i skalet och lägg på 2 msk dressing i varje skal, låt det koka i skalet på grillen.
- Servera de grillade pilgrimsmusslorna med en sallad på ljummen färskpotatis, örtmajonnäs och färska primörer.