Krabbelurer

på en öppen eld står en gjutjärnspanna, i pannan steks en tjock smet i pepparkaksformer.

Publicerat:

Är du sugen på att uppgradera från vanliga plättar på frukosten eller brunchen? Då är krabbelurer rätt väg att gå. Imponera på alla runt bordet med en härlig lingongrädde till.

Ingredienser

  • 1,5dl
    strösocker
  • 4,5dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 2,5dl
    mjölk
  • 2st
    ägg
  • 2msk
    smör

Tillbehör

  • vispad grädde
  • lingonsylt

Så lagar du

  1. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  2. Vispa ner mjölken till en slät smet och rör ner äggen.
  3. Stek plättarna i smöret i en stekpanna eller en plättlagg. Använd gärna pepparkaksformar.
  4. Vispa grädden och vänd ner lingonsylten.
  5. Servera krabbelurerna med lingongrädde.

Dela det här receptet med dina vänner!