Krämig citrondoftande kycklinggryta
Publicerat:
2022-03-30Tillagningstid:
Härligt vårig, enkel och smakrik gryta som går bra att förbereda upp till ett par dagar i förväg. Jag lägger grönsakerna på toppen för att jag gillar att behålla färg och krispig konsistens, men du kan blanda ner dem i grytan om du vill.
/Susanne
Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök, hackad
- 700gbenfri kyckling (i bitar, t ex innerfilé)
- 200gchampinjoner, skivade (eller en näve torkad svamp)
- 2dlvatten eller vitt vin
- 200gfärskost vitlök & örter
- 2dlgrädde eller crème fraiche (valfri fettkhalt men kokbar)
- 1stcitron
- smör till stekning
- salt och peppar
- fransk senap
Topping
- 500gwokgrönsaker
- frysta lingon, gräslök eller ramslök
Till servering
- ris, pasta eller potatis
Så lagar du
- Stek lök, kyckling och svamp gyllene i smör.
- Tillsätt vatten, koka upp och rör ner färskost och grädde. Låt sjuda 10 minuter, smaka av med citronsaft och rivet skal, senap, salt och peppar.
- Stek grönsakerna separat i smör, salta och peppra. Lägg dem ovanpå grytan innan servering. Toppa med lingon och gräslök.
- Servera med ris, pasta eller potatis om du önskar, annars räcker det med grönsaker och kanske ett bröd att fånga upp såsen med.