Krämig citrondoftande kycklinggryta

Krämig citrondoftande kycklinggryta

Publicerat:

Tillagningstid:

Härligt vårig, enkel och smakrik gryta som går bra att förbereda upp till ett par dagar i förväg. Jag lägger grönsakerna på toppen för att jag gillar att behålla färg och krispig konsistens, men du kan blanda ner dem i grytan om du vill. /Susanne

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök, hackad
  • 700g
    benfri kyckling (i bitar, t ex innerfilé)
  • 200g
    champinjoner, skivade (eller en näve torkad svamp)
  • 2dl
    vatten eller vitt vin
  • 200g
    färskost vitlök & örter
  • 2dl
    grädde eller crème fraiche (valfri fettkhalt men kokbar)
  • 1st
    citron
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • fransk senap

Topping

  • 500g
    wokgrönsaker
  • frysta lingon, gräslök eller ramslök

Till servering

  • ris, pasta eller potatis

Så lagar du

  1. Stek lök, kyckling och svamp gyllene i smör.
  2. Tillsätt vatten, koka upp och rör ner färskost och grädde. Låt sjuda 10 minuter, smaka av med citronsaft och rivet skal, senap, salt och peppar.
  3. Stek grönsakerna separat i smör, salta och peppra. Lägg dem ovanpå grytan innan servering. Toppa med lingon och gräslök.
  4. Servera med ris, pasta eller potatis om du önskar, annars räcker det med grönsaker och kanske ett bröd att fånga upp såsen med.

Dela det här receptet med dina vänner!