Spaghetti & köttfärssås med belugalinser

En grön tallrik med spagetti och köttfärssås. Överst riven parmesan och basilikablad.

Publicerat:

Tillagningstid:

Följ med på en smakresa med Zeina Mourtadas mustiga köttfärssås, där belugalinser och aromatiska grönsaker förenas i en smakrik symfoni. Perfekt att servera med pasta, parmesan och färsk basilika för en komplett måltid som värmer både kropp och själ.

Ingredienser

8portioner

  • 400g
    färs (valfri sort, kött eller vegofärs)
  • 2dl
    belugalinser
  • 2st
    gula lökar
  • 3st
    selleristjälkar
  • 2-3st
    morötter
  • 6klyfta(or)
    vitlök
  • 800g
    krossad tomat
  • 4msk
    tomatpuré
  • 1msk
    torkad oregano
  • 7-8dl
    vatten
  • salt & svartpeppar
  • rapsolja till stekning

Så lagar du

  1. Hacka lök, morot och selleri i små tärningar. 
  2. Hetta upp rapsolja i en kastrull och stek grönsakerna under omrörning tills grönsakerna får en fin stekyta. 
  3. Vänd i färs, riven vitlök och oregano, stek under omrörning tills färsen får färg. 
  4. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Blanda i krossad tomat, kokhett vatten, belugalinser som du har sköljt och blanda. Smaka av med salt och svartpeppar. 
  5. Låt köttfärssåsen puttra under lock på medelhög värme i minst 45 min, gärna 1-1,5h.
  6.  Öppna upp locket med jämna mellanrum och blanda runt alla ingredienser. Späd eventuellt ut med mer vatten om det behövs. 
  7. Servera med önskat tillbehör och njut!

 

Serveringsförslag: Pasta, parmesan och färsk basilika

Dela det här receptet med dina vänner!