Spaghetti & köttfärssås med belugalinser
Publicerat:
2025-01-15Tillagningstid:
Följ med på en smakresa med Zeina Mourtadas mustiga köttfärssås, där belugalinser och aromatiska grönsaker förenas i en smakrik symfoni. Perfekt att servera med pasta, parmesan och färsk basilika för en komplett måltid som värmer både kropp och själ.
Ingredienser
8portioner
- 400gfärs (valfri sort, kött eller vegofärs)
- 2dlbelugalinser
- 2stgula lökar
- 3stselleristjälkar
- 2-3stmorötter
- 6klyfta(or)vitlök
- 800gkrossad tomat
- 4msktomatpuré
- 1msktorkad oregano
- 7-8dlvatten
- salt & svartpeppar
- rapsolja till stekning
Så lagar du
- Hacka lök, morot och selleri i små tärningar.
- Hetta upp rapsolja i en kastrull och stek grönsakerna under omrörning tills grönsakerna får en fin stekyta.
- Vänd i färs, riven vitlök och oregano, stek under omrörning tills färsen får färg.
- Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Blanda i krossad tomat, kokhett vatten, belugalinser som du har sköljt och blanda. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Låt köttfärssåsen puttra under lock på medelhög värme i minst 45 min, gärna 1-1,5h.
- Öppna upp locket med jämna mellanrum och blanda runt alla ingredienser. Späd eventuellt ut med mer vatten om det behövs.
- Servera med önskat tillbehör och njut!
Serveringsförslag: Pasta, parmesan och färsk basilika