Laxtartar på friterat rispapper
Publicerat:
2022-11-09Ingredienser
8 - 10portioner
- 10stsmå rispapper
- 4dlfrityrolja
- 200glaxfilé, gärna fryst eller salmalax
- 1stavocado
- 1stmango
Dressing:
- 3mskolivolja
- 1stcitron (saft och zest)
- 1stfärsk röd chili
- 1klyfta(or)vitlök
- 2mskrostade sesamfrön
Så lagar du
Till servering: Chilimajonnäs - länk till receptet.
1. Skär laxen i små tärningar om cirka 1/2 x 1/2 centimeter. Dela avokadon och tärna fruktköttet i samma storlek. Skala mangon och skär även den i tärningar.
2. Hacka chili fint och riv vitlöksklyftan på ett rivjärn. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Blanda allt eller blanda lax, avokado och mango i separata skålar med lika delar dressing.
3. Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160°.
4. Lägg i ett rispapper åt gången och titta på rent trolleri – vips så har du ett friterat rispapper på ett par sekunder – som ett stort rischips. Ta upp, lägg på hushållspapper, salta, lägg på hushållspapper, salta och bryt till hälften.
5. Lägg sesamfrön i en panna och rosta dem på medelhög värme tills de har blivit gyllenbruna. Låt svalna.
6. Skeda upp tartaren på rispappersbitarna. Toppa med rostade sesamfrön och garnera med majonnäs och grönt.