Mexikansk majssallad
Publicerat:
2024-04-12Ingredienser
4portioner
- 600gdjupfryst majs
- 2stsalladslökar
- inlagd jalapeno (skivade på burk)
- 1knippa(or)färsk koriander (litet knippe)
- 1stlime
- 0,5dlmajonnäs
- 1tskcayenne- eller paprikapulver
- salt och peppar
- olja till stekning
Garnering
- 150gfetaost
- 1ströd chili
- koriander
Så lagar du
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och häll i den frysta majsen (du behöver inte tina upp den först). Stek den under omrörning tills den tinas upp och får lite stekyta. Lägg majsen i en bunke.
- Finhacka jalapeno/paprika, salladslök och koriander. Lägg i samma bunke som majsen. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Blanda majonnäs och limejuice i en skål och häll sedan över majsen. Blanda allting.
- Smula i salladosten och toppa salladen. Garnera med chili och koriander. Servera salladen direkt eller vid senare tillfälle. Salladen blir desto godare om den får gotta till sig i kylen en stund.