Sagolik blåbärstårta

Tårta, Cheesecake, blåbär

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Söta, syrliga blåbär möter cheesecake och vaniljkräm i en krämig blåbärsdröm. Du kan förbereda botten flera dagar i förväg och fylla tårtan dagen innan om du vill förbereda i god tid. Tårtan är enkel att göra glutenfri, byt ut kexen till glutenfria.

Ingredienser

15portioner

Botten

  • 300g
    grahamskex
  • 100g
    smör, smält och avsvalnat

Fyllning

  • 500g
    naturell färskost
  • 3dl
    vispgrädde
  • 0,5dl
    florsocker
  • 1msk
    vaniljkrämspulver
  • 200g
    fast blåbärssylt (100g till färskostkrämen + 100 g till monteringen)
  • färska bär, till garnering

Så lagar du

  1. Börja med att göra botten: Sätt ugnen på 180 grader vanlig värme. Mixa kexen i matberedare, tillsätt smör och mixa igen tills det är jämnt fördelat. Tryck ut i en form cirka 20 cm. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Ta ut och låt svalna.  
  2. Gör fyllningen: Vispa färskost, grädde och socker tills det är fast och spritsbart. Vispa ner vaniljkrämspulver och sylt. Om det ser löst ut så kan du fortsätta vispa ett tag alternativt tillsätta mer vaniljkrämspulver. 
  3. Fördela 100 g sylt och sedan fyllningen över botten, stryk den till en jämn kulle och lägg på bär. Ställ i kylen ett par timmar eller över natten. 

 

Dela det här receptet med dina vänner!