Selleri pastrami sandwich

Selleri pastrami sandwich

Publicerat:

Tillagningstid:

Det finns en macka som säkert många har hört talas om, men kanske inte alla ha testat. Den kommer från New York och på delikatessbutikerna där har den serverats i över 100 år. Den heter Reuben sandwich och görs traditionellt med kokt rimmat oxkött, surkål, ost och rysk dressing. Jag älskar verkligen den mackan och har bestämt mig för att utmana den och göra en tolkning som bygger på rotselleri istället för oxbringa.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    bröd, marble wheat eller brioche
  • 1
    rotselleri
  • 50g
    smör
  • 3dl
    surkål
  • 100g
    lagrad ost
  • 1
    schalottenlök, tunt skivad
  • 1
    solo vitlök, tunt skivad
  • 15
    persiljeblad, plockade
  • 2dl
    rapsolja, för fritering

Trillion billion dressing

  • 2dl
    majonnäs
  • 3msk
    kapris, finhackade
  • 1msk
    dijonsenap
  • 1dl
    cornichoner, finhackade
  • 1dl
    syltlök, finhackade
  • 1stänk
    tabasco
  • 1
    vitlöksklyfta, finriven
  • 1stänk
    worcestershiresås
  • 2tsk
    paprikapulver
  • 1krm
    timjan
  • 1tsk
    dragon
  • 1krm
    rökt paprikapulver
  • 1tsk
    sherryvinäger
  • 1msk
    bladpersilja
  • salt & svartpeppar

Pastramikrydda

  • 1tsk
    svartpepparkorn
  • 1tsk
    vitpepparkorn
  • 1,5tsk
    torkad grönpeppar
  • 2tsk
    korianderfrö
  • 1,5msk
    paprikapulver

Så lagar du

  1. Dela rotsellerin på mitten och baka i ugn med skalet på i ca 40 minuter tills den är mjuk, låt svalna och skiva den sedan tunt. Sväng runt den med pastramikryddan och stek den försiktigt i smör tills den har fått en fin yta.
  2. Fritera löken i en kastrull på medelvärme 160° lyft upp den och låt rinna av på ett papper, fritera persiljebladen och låt de också rinna av på ett torrt papper. Låt svalna och blanda ihop till en krispig topping.
  3. Blanda ihop alla ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva och rosta brödet, 2 skivor per/person. Bygg mackan med ost först sedan surkål på botten och fyll på med rotselleripastramin, toppa med lite mer surkål, dressing och den friterade löken.
  5. Ät ljummen och nygjord.

Dela det här receptet med dina vänner!