Vispad ricotta till säsongens frukt och bär

Vispad ricotta

Publicerat:

Tillagningstid:

Efterrätt är väl alltid en god idé? Här är ett lätt alternativ till glass eller grädde att servera till frukt och bär i säsong. Fräs äpplen, päron eller plommon med smör och honung på hösten eller servera ricottan med färska fina bär på sommaren. Vintertid gör du kanske en citrussallad smaksatt med en kryddad sockerlag? Efterrätt är gott men också ett bra sätt att hålla kvar familjen vid matbordet för en längre stund!

Ingredienser

4portioner

  • 150g
    ricotta
  • 50g
    mascarpone
  • 1msk
    florsocker
  • 1st
    citron (skalet)
  • 3msk
    flytande honung (3-4 msk)
  • 1dl
    pistagenötter, rostade och hackade, eller andra nötter
  • Färska örter som mynta, timjan eller rosmarin

Så lagar du

  1. Vispa ricotta med mascarponeost och florsocker. Vänd ner skalet från 1 citron.
  2. Servera med bär i säsong eller kanske med rostad eller stekt frukt som smörstekta äpplen eller päron, rostade plommon eller inlagda persikor till exempel Ringla över flytande honung och garnera med nötter och färska örter.

Dela det här receptet med dina vänner!