Vispad ricotta till säsongens frukt och bär
Publicerat:
2023-09-27Tillagningstid:
Efterrätt är väl alltid en god idé? Här är ett lätt alternativ till glass eller grädde att servera till frukt och bär i säsong. Fräs äpplen, päron eller plommon med smör och honung på hösten eller servera ricottan med färska fina bär på sommaren. Vintertid gör du kanske en citrussallad smaksatt med en kryddad sockerlag? Efterrätt är gott men också ett bra sätt att hålla kvar familjen vid matbordet för en längre stund!
Ingredienser
4portioner
- 150gricotta
- 50gmascarpone
- 1mskflorsocker
- 1stcitron (skalet)
- 3mskflytande honung (3-4 msk)
- 1dlpistagenötter, rostade och hackade, eller andra nötter
- Färska örter som mynta, timjan eller rosmarin
Så lagar du
- Vispa ricotta med mascarponeost och florsocker. Vänd ner skalet från 1 citron.
- Servera med bär i säsong eller kanske med rostad eller stekt frukt som smörstekta äpplen eller päron, rostade plommon eller inlagda persikor till exempel Ringla över flytande honung och garnera med nötter och färska örter.