Se höjdpunkter från matchen i Sportnytt. Foto: Bildbyrån

Anfallsduon visade vägen när Sverige krossade Estland

Viktor Gyökeres och Alexander Isak var på nytt segerregissörer för Sverige.

Anfallsduon låg bakom allt i 3–0-vinsten mot Estland.

– Det känns som en islossning för dem, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Se höjdpunkter från matchen i kvällens Rapportsändning i spelaren ovan.

Jon Dahl Tomasson förändrade, både vad gäller startelva och formation, jämfört med 3–1-segern mot Azerbajdzjan senast.

Herrlandslaget i fotboll

Linus Wahlqvist Egnell, Ludwig Augustinsson, Mattias Svanberg och Anthony Elanga fick lämna plats för Gabriel Gudmundsson, Ken Sema, Niclas Eliasson och Anton Saletros i en 3-5-2-uppställning.

Inget annat än seger förväntades på förhand mot ett Estland som inledde sitt Nations League-spel med en 0–1-förlust mot Slovakien.

Anfallsduon visade vägen

Det tog inte lång tid innan Blågult hotade. Viktor Gyökeres vände runt och avslutade tätt utanför stolpen redan i den andra minuten.

I stället fick anfallaren utdelning efter en halvtimme när han tryckte in returen efter Ken Semas avslut till 1–0. Tio minuter senare var det Alexander Isaks tur. Newcastle-forwarden tog till vara på en andramål i estländskt straffområde och tryckte upp bollen i nättaket.

I 44:e minuten var det dags igen. Alexander Isak hittade Dejan Kulusevski i djupled som spelade in bollen till Viktor Gyökeres som kunde stöta in 3–0 innan halvtidsvilan.

Transportsträcka i andra

Läget blev inte ljusare för Estland när Kevor Palumets visades ut efter att ha fått sitt andra gula kort efter dryga timmen.

Förbundskaptenen gjorde en del rockader under den andra halvleken där bland andra Sebastian Nanasi byttes in och fick därmed göra sin tävlingsdebut.

Inhopparna stod dock inte för något större avtryck mot ett lågt stående Estland och 3–0 stod sig matchen ut.

– Det betyder väldigt mycket. Att de (Gyökeres och Isak) får göra de där målen. Nu känns det ändå som en islossning för dem. Och att de kombinerar så bra tillsammans – det glädjer, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Tidigare under kvällen spelades den andra matchen i Sveriges grupp där Slovakien besegrade Azerbajdzjan med 2–0.