Se två av Djurgårdens mål i den viktiga Europa-segern Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Djurgården vann mot Ilves – avancerar i Conference League-kvalet

Djurgården avancerar till playoff-rundan av Conference League-kvalet.

Kvällens 3-1-seger mot finska Ilves innebär seger med 4-2 totalt i dubbelmötet.

– Vi gjorde vårt jobb idag, säger Besard Sabovic.

Stockholmsklubben inledde matchen piggt. Strax under kvarten spelad tog de ledningen efter att Besard Sabovic avlossat en halvvolley utanför straffområdet. Skottet styrdes via en försvarare och in bakom Otso Virtanen i bortamålet.

– Jag kände direkt att jag fick en bra träff och det var skönt att se att den gick in, säger Sabovic.

Finländarna kvitterade sedan efter en rejäl bjudning av Djurgårdens målvakt Jacob Widell Zetterström, som gjorde sin sista match för klubben.

– Det är bara slarvigt, det är sånt som händer i fotbollen, säger målvakten.

Jacob Widell Zetterström

Se Djurgårdsmålvaktens tabbe Foto: Sportbladet

Framgång på fasta

Innan den första halvleken var över skulle Djurgården återta ledningen. Vid en hörna blev Deniz Hümmet ren vid den bortre stolpen och anfallaren kunde rulla in 2-1 för hemmalaget.

De hade fortsatt framgång på fasta situationer i den andra halvleken. Återigen i samband med en hörna nickade Marcus Danielsson till Adam Ståhl som i sin tur nickade bollen i mål och utökade ledningen för Stockholmslaget.

Djurgården är nu klara för playoff-rundan där slovenska Maribor väntar, första mötet spelas den 22 augusti.