Fredrik Reinfeldt.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en förklaring till missnöjet i spelaren ovan. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Lars-Christer Olsson riktar kritik mot Reinfeldt och Möllerberg

Uppdaterad
Publicerad

Flera tidigare fotbollsledare med Lars-Christer Olsson i spetsen går till attack mot SvFF.

”Vi oroas av de potentiella konsekvenserna av detta ledarskap”, skriver de i ett öppet brev, enligt Fotbollskanalen.

Det öppna brevet har gått ut till Distriktsstyrelserna och styrelserna i Elitfotboll dam (EFD) och Svensk elitfotboll (Sef). Lars-Christer Olsson och flera personer som suttit lång tid i Svff:s styrelse har skrivit under brevet som kritiserar det nuvarande styret i SvFF.

Ordförande i Svenska Fotbollförbundet, Fredrik Reinfeldt, förklarar det krisande läget i svensk fotboll med att tidigare ledarskikt varit hemmablinda och generalsekreteraren Andrea Möllerberg, driver verksamheten som om hon vore VD i ett krisande börsbolag i stället för en folkrörelse.

Vi ifrågasätter både resonemang och metod och vill här dela med oss av våra funderingar. För oss är det ledarskapet inte förenligt med idrottsrörelsen och dess värderingar.

Vi har svårt att se en så djup kris som ledningen verkar se i verksamheten. Vi oroas i stället av de potentiella konsekvenserna av detta ledarskap.”, skriver de i det öppna brevet som Fotbollskanalen har fått ta del av.

Olika bild av ekonomin

Olsson och hans medförfattare menar att förbundets ekonomi är starkare än hur den framställs.

”Vi menar att den skrämseltaktik som den nuvarande ledningen använt sig av genom att överdriva det försämrade ekonomiska läget för SvFF är felaktig och måste kontrolleras när rörelsen nu går till bokslut över de senaste två årens verksamhet.”

”Det vore också intressant att få veta på vilka områden den tidigare ledningen varit hemmablind. Detta med tanke på den tidigare ledningens internationella erfarenhet, förankring bland distriktens företrädare och insyn i elitverksamheten som låg till grund för besluten.”

Falck utmanar Reinfeldt

Lars-Christer Olsson kandiderade i det senaste ordförandevalet men förlorade mot Fredrik Reinfeldt. Han uppger för TV4 Fotbollskanalen att han inte har för avsikt att kandidera vid valet i mars nästa år.

Robert Falck, tidigare ordförande i AIK, har anmält sig som kandidat. Fredrik Reinfeldt har inte meddelat om han ställer upp för omval.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.