Jannick Green och Andreas Palicka

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Danmarks målvakt Jannick Green menar att det är just danskarna som är favoriter i handbolls-EM. Foto: Bildbyrån

Danska hyllningen: ”Gör räddningar vi andra inte kan göra”

Uppdaterad
Publicerad

Danmarks Jannick Green tog inte plats i den danska EM-truppen – men håller ändå sitt Danmark som favoriter. Och hyllar sin lagkompis Andreas Palicka.

– Han är unik. Han gör räddningar som vi andra inte kan göra, säger lagkompisen Jannick Green till SVT Sport.

Den danska målvaktsuppsättningen med bland andra Niklas Landin, Emil Nielsen och Jannick Green anses vara bland de bästa i världen.

Något som Andreas Palickas son Aston kan skriva under på. Så bra att PSG:s veteran Green inte tog plats i den danska EM-truppen. Han håller dock sina landsmän som stora favoriter i turneringen – men hyllar sin lagkompis Palicka.

– Att få vara runt Palicka är en upplevelse som jag önskar att fler fick vara med om. Det är spännande varje dag att jobba med honom. Han kan nästan flyga fram, säger Green som också framhåller Palickas sätt att vara i en grupp.

– Han är den som snackar mycket och också den som samlar laget och är fantastisk i gruppen.

”Speciellt mindset”

Varför är han på den nivån?

– Han har ett speciellt mindset. Han är en av de bästa i världen och hans intensitet och spänningsnivå är otrolig. Han står suveränt och är inne i spelarnas huvuden. En teknisk duktig målvakt. Det är inte så många som har samma stil som honom. Han är unik och gör räddningar som vi andra inte kan göra.

Även världsstjärnan Luka Karabatic lyfter Palickas sätt i omklädningsrummet.

– Han är en av världens bästa målvakter med enorm erfarenhet. Sen han kom till Paris har jag också upptäckt människan Andreas. Det är en fin kille som jag har väldigt roligt med. Vi kommer bra överens och försöker göra varje dag roligare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.