Karlstads lagkapten Tilda Flodell var missnöjd efter brakförlusten mot Mora. Här ses hon i en annan match. Foto: BILDBYRÅN

”Pinsamt, inte detta vi vill visa upp”

Uppdaterad
Publicerad

I våras vann Kais Mora sitt första SM-guld i innebandy på 29 år.

Och laget fortsätter att visa mästarklass trots att stora delar av guldtruppen har lämnat klubben.

I premiären av Svenska Superligan körde Mora fullständigt över Karlstad och vann med 8–0 på bortaplan.

Karlstad hängde med hyfsat i den första perioden och låg ”bara” under med 0–2 mot regerande mästarna. Men i andra perioden gjorde Mora fem mål och matchen slutade till slut förkrossande 8–0 till bortalaget. Även skottstatistiken, 25–9, vittnade om gästernas stora övertag.

Högst delaktig i segern var tremålsskytten Malin Andréason.

– Det är skönt att ha avklarat premiärmatchen och att allt är i gång. Det är ett kvitto på vad man gjort under försäsongen, säger hon till innebandymagazinet.se.

”Grymt besviken”

Karlstads lagkapten Tilda Flodell var rejält besviken och beskrev insatsen som ”pinsam”.

– Det här var inte det Karlstad vi vill visa upp för publiken, säger hon till till Nya Wermlands-Tidningen och fortsätter:

– Jag är grymt besviken. Vi kan så mycket bättre, men jag tror vi var många som var nervösa i kväll. Mora är bra, men vi ska ändå kunna bättre . Nu åker jag hem och deppar men i morgon när jag vaknar ska det kännas bättre. Det kommer snart en ny match och då ska vi visa upp något bättre, säger Flodell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.