Sarah Sjöström till OS-final på 100 meter frisim

Uppdaterad
Publicerad

Inför OS i Paris var det inte säkert om Sarah Sjöström skulle ställa upp på 100 meter frisim.

Nu är hon klar för final.

– Anledningen till att jag kör är ju för att ha något att göra fram till 50 frisim, och jag är alldeles för nyfiken på hur det kan gå, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Med tiden 52.87 satte Sarah Sjöström händerna i kaklet som trea i sitt heat och hade sjätte bästa tid totalt.

– Jag känner att jag har koll på läget och racear hela vägen så det gjorde jag bra.

OS i Paris 2024

Men egentligen är Sarah Sjöströms stora mål i Paris den halva distansen, 50 meter frisim och hon tvekade in i det sista inför att ställa upp på 100 frisim.

”Hade nog känt fomo”

– Det var väldigt kul att komma ut på arenan och köra, hade jag inte kört hade jag nog känt rejält med fomo (rädsla för att missa något).

Snabbast i kvalet var Siobhan Haughey från Hong Kong på 52.64.

Michelle Coleman blev sjua i sitt heat på tiden 53.75 och avancerar inte. Hon tror att finalen 20.30 på onsdag kväll kan bli en riktigt rysare.

– Det kommer vara ett riktigt getingbo imorgon och det är många medaljkandidater men samtidigt vet jag hur Sarah kan racea och är det en duell så vinner hon den ofta, säger Coleman.

I OS i Rio 2016 knep Sarah Sjöström ett brons på distansen och hennes världsrekord 51,71 som hon satte 2017 står sig än.

Erik Persson tog sig inte vidare från sin semifinal på 200 meter bröstsim. Persson hade trettonde bästa tid 2.10,11.

– Jag har inte riktigt hittat känslan som jag vill ha när jag simmar mitt snabbaste, säger en besviken Persson efter semifinalen.

Missa inte OS-magasinet i kväll 22.30 – Tara Babulfath gästar studion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet