Stefan Nilsson gick ännu en gång miste om en OS-medalj i skeet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Pontus Lundahl/TT

Stefan Nilsson missade OS-medalj i skyttegrenen skeet igen

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Nilsson har både EM-guld och VM-guld på meritlistan.
Men OS har han aldrig lyckats ta medalj på.
Inte i år heller.
– Det är både stolthet och besvikelse, säger han efter femteplatsen i finalen.

Hör Stefan Nilsson förklara vad som var skillnaden mellan kvalet och finalen – och varför han missade flera skott tidigt – i klippet här ovanför

Skytten Stefan Nilsson har funnits med i världstoppen i många år, och OS-debuterade redan i London 2012.
Men OS har han aldrig fått in någon riktig fullträff i, även om det blev en finalplats i Rio de Janeiro 2016 – där han slutade sexa.

OS i Paris 2024

I dag fick han göra sin andra OS-final, och då blev det ett personbästa vad gäller OS för honom.

Tre missade skott

Men någon medalj räckte det inte till i dag heller. Istället slutade det med en femteplats för 33-åringen från Trelleborg, som träffade 27 av 30 lerduvor i finalen efter att ha träffat samtliga 50 skott tidigare under dagen när kvalet avslutades.

– När man går in i en OS-final blir det lite mer press än vad man har i grundomgången, koch jag blev lite för het och lite för snabb i starten på de skott jag bommade, säger Nilsson till SVT Sport.

Tar du sikte på ett femte OS nu?

– Jag vet inte nu. Fyra år är en lång tid, men som jag sagt innan så vill man ju hänga en medalj om halsen. Jag har varit nära två gånger nu, med en final i Rio och så nu.

– Det är klart jag är sugen, men det får tiden utvisa.

I toppen blev det amerikansk seger. Vincent Hancock, som försvarade sitt OS-guld från Tokyo 2021, och därmed tog sitt fjärde OS-guld. Hans landsman Conner Lynn Prince otg silver och taiwanesen Meng Yuan Lee brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet