Victor Lindgrens tränare Paul Larm: ”Maxpuls från början till slut”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Lindgrens tränare Paul Larm var kvar hemma i Sverige och följde OS-finalen.
Det var en minst sagt nervös upplevelse.
– Det var maxpuls från början till slut, säger han.

Det blev silver för 21-årige Victor Lindgren i skyttets 10 mmeter luftgevär, inför ögonen på IOK-ordförande Thomas Bach.

En av alla som satt bänkad framför tv-sändningen i Sverige var hans tränare sedan fyra år tillbaka, Paul Larm.

OS i Paris 2024

– Man har ju maxpuls från början till slut. Men man såg på honom att det här kan gå långt, och det gjorde det ju också, säger Larm till SVT Sport.

Vad var det som gjorde att det var Victor som tog silvret i dag?

– Det som är en utav Victors absolut starkaste grejer är ju när ha gör ett utförande och märker att det inte var 100 procent är han en väldigt bra taktiker och kan se vad det är som inte är perfekt, och sedan ladda om.

Siktar på final 2028

Lindgrens och Larms långsiktiga målsättning har egentligen varit OS i Los Angeles 2028. Men nu kom alltså medaljen redan i Paris 2024. Så frågan är hur långt det kommer räcka i USA om fyra år?

– Han sa tidigare att ”då ska jag absolut ta medalj!” Men nu kom ju medaljen. Men det gäller att han bara gör sin utföranden så bra han kan, så får vi se om det räcker till final, säger Larm.

Så du vågar inte utlova ett OS-guld?

– Hahahah! Nej, det får han göra själv i så fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet