I videon ovan berättar Eliasch om det öppna brevet, han menar att en del av idrottarna inte visste vad de skrev under.
Det var i förra veckan som den tyska tidningen Süddeutsche Zeitung och schweiziska Blick rapporterade att det luxemburgska risskapitalbolaget CVC kontaktat det internationella skid- och snowboardförbundet, Fis.
De erbjöd 4,6 miljarder kronor för att få en 20-procentig andel av Fis kommersiella rättigheter.
Tidningarna rapporterade dock att Fis svarade att de avböjde CVC:s erbjudande och inte såg något behov av deras pengar.
Det fick flera stjärnor att rasa. Över 50 personer, däribland alpinstjärnorna Mikaela Shiffrin och Henrik Kristoffersen, samt Karin Mattsson och norska Tove Dyrhaug i Fis styrelse, skrev under ett öppet brev där de bad Fis att pausa det avtal om centraliserade TV-rättigheter som de slöt med bolaget Infront förra året och istället gå vidare med CVC.
CVC har träffat åkare
Tidigare i veckan gick dock Fis ut med att de inte tackat nej till erbjudandet från CVC, utan behövde mer information. De skrev även att de, ifall de framöver skulle komma fram till att de behöver mer pengar, kommer att gå ut och bjuda in flera olika partners.
Det har dock inte fått åkarna att bli tysta. Så sent som i går publicerade de ett nytt öppet brev, efter att de haft ett möte med CVC, och uppmanade ånyo Fis att utvärdera budet från CVC ordentligt.
Därefter delade Shiffrin ett inlägg på egen hand.
”Vi låtsas inte att vi vet allt. Vi ber bara om större transparens och att man lyssnar mer på våra röster och tittar mer på det erbjudandet som finns och hur det kan påverka vår idrotts framtid”, skriver hon.
”Väldigt transparenta”
Men när SVT Sport på torsdagskvällen intervjuade Fis ordförande Johan Eliasch håller han inte med Shiffrin om att de inte varit transparenta.
– Vi har ju varit väldigt transparenta. Vi har ju inte utelämnat någonting, säger han, och tillägger att de aktiva borde ta till sig mer av vad Fis gör.
– Om det här var en ”wake up call”, att det kanske är dags att visa intresse för saker och ting. Även om det var via fake news så har det gett en väldigt bra grej: Nu kanske de börjar engagera sig, vilket de inte borde gjort förra året utan för 20-30-40-50 år sen.