adele raygun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför hoppar ”Raygun” runt som en känguru under OS i Paris? Hör mer i klippet. Foto: Instagram/Reuters

”Raygun” gjorde breaking i OS till konst: ”Ville vara kreativ”

Uppdaterad
Publicerad

Känguruhopp, kniven och vattenspridaren – den australiensiska breakdansaren Raygun skapade uppståndelse efter en annorlunda uppvisning vid OS i Paris i helgen. Nu har hennes insats inom sporten blivit viral på sociala medier.

Australienska Rachel Gunn, eller ”Raygun” som hon kallar sig i sporten, bjöd på en minst sagt originell koreografi när breaking debuterade som gren i OS i Paris.

Bland annat hoppade hon runt likt en känguru, vilket hyllades av Martin ”MGbility” Gilian, huvuddomare i breaking-juryn.

OS i Paris 2024

”Breaking handlar om originalitet, att tillföra något nytt och att representera sitt land eller sin region”, sa han i en presskonferens efter tävlingen.

Blev meme i sociala medier

Rayguns insats i tävlingen fick blandande reaktioner och spred sig snabbt på sociala medier i form av memes.

Efter tävlingen sa hon att hon att anledningen till det annorlunda framförandet var att visa sin kreativitet och konstnärskap.

”Ibland talar det till domarna, och ibland inte. Jag gör min grej, och den representerar konst. Det är vad det handlar om.”

Se memes och Rayguns unika dans i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet