Snoop Dogg på OS i Paris 2024

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I amerikansk press beskrivs rapparen Snoop Dogg som landets glädjeambassadör och ”hypeman”. Foto: Louise Delmotte/AP och Jack Guez/AFP

Snoop Dogg gör succé som sportjournalist: ”Snooplympics”

Uppdaterad
Publicerad

Snoop Dogg har ett nytt sommarjobb. Den amerikanska rapparen är utsänd av tv-kanalen NBC som korrespondent under Olympiska spelen i Paris.

Det började redan under Olympiska spelen i Tokyo 2021. Då ledde den amerikanska rapparen Snoop Dogg ett kvällsprogram där han och komikern Kevin Hart pratade om dagens höjdpunkter. Siffrorna talade då sitt klara språk och nu har han gjort comeback som NBCs special-korrespondent under OS i Paris.

I amerikansk press beskrivs han som landets glädjeambassadör och ”hypeman”. I rollen som sportournalist för NBC får Snoop Dogg bland annat intervjua idrottstjärnorna och han var dessutom en av dem som fick bära OS-facklan under den sista sträckan genom Paris gator.

OS i Paris 2024

– Jag kände mig som Muhammad Ali. Jag har upptäckt att när du håller i facklan, då är du en fredsbärare, sa Snoop Dogg till NBC efter invigningsceremonin.

Tryck på klippet för att se vad Snoop Dogg gör som sportjournalist i Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet