Drygt 3 500 personer, besättningsmedlemmar och passagerare, befinner sig ombord på Grand Princess.
Tre av personerna på kryssningsfartyget är svenskar, skriver rederiet i ett mejl till Aftonbladet.
19 av de konstaterat smittade är besättningsmedlemmar, två av dem är passagerare. Totalt har dock bara 46 personer på fartyget testats för viruset hittills.
USA:s vicepresident Mike Pence säger att fartyget ska föras till en icke-kommersiell hamn där samtliga ombord ska testas.
På lördagsmorgonen, svensk tid, rapporterades att fartyget rör på sig i en hastighet på 11 knop, enligt Marine Traffic.
Tester
De passagerare som har smittats av viruset kommer att sättas i karantän på amerikanska militärbaser och de besättningmedlemmar som har smittats kommer att stanna kvar på fartyget, skriver San Francisco cronichle.
– De som behöver sättas i karantän kommer att sättas i karantän. De som behöver medicinsk vård kommer att få det, säger Pence enligt CNN.
Kustbevakningen vinschade ner materialet som behövdes för att testa besättningsmedlemmar och passagerare för viruset.
Förra veckan dog en tidigare passagerare som insjuknat efter att ha smittats av coronaviruset. Mannen hade rest med kryssningsfartyget i februari, något som väckte misstankar om att fler smittade kunde befinna sig på fartyget.
”Arga och besvikna”
Passagerarna på kryssningsfartyget fick informationen om testresultatet via vicepresidentens presskonferens, enligt CNN.
– Att vi inte fick reda på det först gjorde oss arga och besvikna. Det finns ingen ursäkt för detta, säger en passagerare till tv-kanalen.
Fartyget var ute på en två veckor lång resa mellan San Francisco och Hawaii. Resan avbröts i onsdags och fartyget har sedan dess avvaktat till havs utanför San Francisco.
Kort innan den nuvarande resan gjorde kryssningsfartyget en resa mellan San Francisco och Mexiko. Mannen som dog förra veckan smittades troligtvis på den resan, enligt myndigheterna.
Flera av passagerarna från Mexikoresan är fortfarande kvar på fartyget.