Socialdemokraterna har uppmanat styrelsemedlemmarna i Kombispel att avgå. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter uppmaningen – SSU-ledamöter lämnar Kombispels styrelse

Uppdaterad
Publicerad

Två SSU-ledamöter som sitter i Kombispels styrelse lämnar sina uppdrag, skriver de i mejl till Aftonbladet och TV4.

Beskedet kommer efter att Socialdemokraterna uppmanat styrelsemedlemmarna att avgå.

”Jag anser att det är rätt att andra personer får komma in i styrelsen och titta på den uppkomna situationen med nya ögon”, skriver den ena SSU-ledamoten till TV4.

På fredagen uppmanade Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin styrelsemedlemmarna i Kombispel att avgå, efter DN:s avslöjanden om hur försäljningen av partilotter går till. Enligt granskningen har säljarna hos telemarketingbolaget Effective Communication bland annat uppmanats att vara aggressiva.

Socialdemokraternas lotter

”Jag ställer min plats i Kombispels styrelse till förfogande i enlighet med de beslut som fattats av SSUs förbundsstyrelse samt Socialdemokraternas verkställande utskott”, skriver den andra ledamoten till TV4.

Rättelse: I en tidigare version av denna artikel visades en felaktig bild av en person som inte har med innehållet att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Socialdemokraternas lotter

Mer i ämnet