Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Detta är en av de vanligaste missarna när man sätter upp sina mål med träningen – hör de personliga tränarna Louise Sondlo Zapata och Peter Carlsson i klippet. Foto: SVT Morgonstudion/Linda Asmar

Experterna: Så kommer du igång efter semestern

Uppdaterad
Publicerad

Glass, uteserveringar och avkoppling i solstolen. Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut kan det kännas extra tungt att komma igång med träningen och andra hälsosamma vanor. Här ger de personliga tränarna Louise Sondlo Zapata och Peter Carlsson sina bästa tips för att peppa igång sig själv.

Det finns en uppsjö av verktyg för att hitta motivation och inspiration till träning – ibland via tv-soffan, enligt Peter Carlsson som är PT och kock.

– Man kan lyssna på musik, boka in ett pass eller kolla på en bra film. Det kan låta konstigt, men ibland fungerar det för att pumpa upp känslan.

Så hur får man den motivationen? I klippet får du höra om två tips och en miss du ska undvika om du vill komma igång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Träning och hälsa

Mer i ämnet