Badande bryggbesökare i ett soligt väder (vänster), Nitzan Cohen, SVT:s meteorolog (höger)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kan sommarvädret bli som förra året, när det var varmt i juli och sen kallare? Eller kan sommaren 2024 bjuda på värme och sol hela vägen till september? Nitzan Cohen, SVT:s meteorolog, reder ut sommarens väder. Foto: Johan Nilsson / TT / Tea Lange / SVT

Så blir sommarvädret 2024

Uppdaterad
Publicerad

Regn, åska eller strålande sol? Vädret i sommar väcker många frågor, inte minst efter förra årets sommar, som nog många skulle beskriva som en besvikelse. Men hur lätt är det egentligen att förutspå vädret i sommar?

SVT:s meteorolog Nitzan Cohen svarar på tre frågor om sommarvädret.

Det är nog många som minns sommaren 2023 som en som började lovande men slutade med regn och kyla, och när vi beger oss in i mitten av året kan det finnas många frågor över hur vädret ska bli resten av sommaren.

SVT:s meteorolog Nitzan Cohen reder därför ut: Hur kan vädret bli de sommarmånader vi har kvar? Och hur långt fram är en väderprognos säker?

Hör meteorologen svara på tre frågor om sommarens väder i klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.