Tusentals människor reser till Visby under vecka 29 och för många är det fest som är målet med resan.
– Jag vet att gotlänningarna ser det här som en invasion. Men det är också en inkomstkälla. Det är ett nödvändigt ont, säger turisten Danne.
Polisen: Risk för våld och sexualbrott
Emil Eisersjö, lokalpolisområdeschef på Gotland, säger att Stockholmsveckan är en av de mest intensiva på året.
– Det märks på gatorna. Det är fler yngre som får i sig för mycket alkohol eller tar droger. De största riskerna vi ser är våld i offentlig miljö men också sexualbrott som vi tidigare år haft en stor uppgång av just under den här perioden, säger han.
Trots det har årets Stockholmsvecka hittills varit lugnare än vanligt.
– I år ser vi hittills en annan bild och vi hör ungefär samma sak från våra samverkanspartners, säger Emil Eisersjö.
Under veckan väntas 75 000 personer resa till Gotland bara med färjan. Det enligt rederiet Destination Gotlands prognos.
Ön har ungefär 61 000 bofasta invånare och under sommaren varje år kommer det runt en miljon besökare.
Flera gotlänningar kritiska
Turismen är en av öns viktigaste näringar. Trots det är flera gotlänningar som SVT har talat med kritiska till det stora antalet besökare under Stockholmsveckan.
– Man måste visa hänsyn till att det finns folk som bor här. Ska ingen kunna bo här i Visby under sommaren, och ska det bara ska vara fest? Jag tycker inte det, säger visbybon Pia Ingelse.
”Då som vi har fått in flest klagomål”
Många av festligheterna kretsar kring stadskärnan vid Stortorget. Där ligger nämligen flera av de populära restaurangerna, barerna och nattklubbarna som Stockholmsveckans besökare rör sig mellan.
– Det är under dessa veckor som det är mest uteliv här i Visby och det är då som vi har fått in flest klagomål, säger Jonathan Levin, miljöskyddsinspektör vid Region Gotland.
Se klippet: Så ser det ut i Visby under Stockholmsveckan. Visbybon Mats är kritisk till oljudet i centrum: ”Det är väldigt kraftig bas. Den tränger igenom som om det vore en explosion”.