En kvinna på en rekryteringsmässa med folk i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hitachi är intressant – mina erfarenheter skulle passa för det jobbet” – följ med till rekryteringsmässan där Northvoltuppsagda erbjuds nya jobbmöjligheter. Foto: Evelina Dahlberg, Patrik Samuelsson / SVT

Varslade från Northvolt lockas till Hitachi – Sumaiya: ”Mina erfarenheter skulle passa”

Uppdaterad
Publicerad

Hitachi finns på plats när varslad personal från Northvolt i Skellefteå söker nya jobb.

– Det ser ut att var en bra match överlag, säger Elias Ströberg, rekryteringschef Hitachi Sverige.

Under dagen har Northvolt tillsammans med arbetsförmedlingen och Skellefteå kommun arrangerat en mässa särskilt riktad till de som varslats på Northvolt batterifabrik i Skellefteå.

I veckan blev det klart att omkring 1 100 personer måste lämna det krisdrabbade Northvolt i Skellefteå.

Kompetensen matchar

På Hitachi ser man att det finns stora möjligheter att hitta kompetens bland de som varslats, även om verksamheterna skiljer sig åt.

– Northvolt har rekryterat väldigt mycket bra ingenjörskompetens de senaste åren, vilket vi också är ute efter i vår expansion, säger Elias Ströberg på Hitachi Sverige.

Flyttar dit jobben finns

En av de som fanns på plats var Sumaiya Ferdaus och hon ser inte något hinder i att flytta dit jobben finns. Hon säger att hon behöver hitta ett nytt jobb snabbt.

– Det är inget problem. Jag fick flytta till Skellefteå för Northvoltjobbet och om jag behöver flytta till igen till Ludvika så spelar det ingen roll, säger Sumaiya Ferdaus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.