Barn som hoppar på en fotbollsplan under idrottens dag i Sandviken.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pilbåge, gymnastik och mycket mer – se vad barnen fick testa på för aktiviteter under idrottens dag i Sandviken. Foto: Johan Bjernevall/SVT

Idrottens dag drog 400 skolbarn i Sandviken: ”Är jättekul”

Publicerad

På idrottens dag i Sandviken samlades elever från olika skolor för att röra på sig och prova på 14 olika sporter.

– Jag tycker att det är jättekul, säger Thea 8 år, en av de runt 400 deltagarna.

Idrottens dag är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn över hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport.

– Det vikigaste är att nå ut till de barn som är minst aktiva, att få dem att pröva på och kanske hitta en idrottsförening, säger Robin Westlin, verksamhetsutvecklare på RF-SISU.

Klicka på klippet och träffa både arrangörer och deltagare.

Vad är RF-SISU

SISU Idrottsutbildarna (SISU) är idrottsrörelsens studieförbund och ska genom folkbildning och utbildning ge stöd och stimulera utveckling inom idrottsrörelsen.

Riksidrottsförbundet (RF) är idrottsrörelsens samlande organisation med uppgift att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Det finns 19 RF-SISU distrikt har motsvarande uppdrag som RF på regional och lokal nivå.

Källa: Riksidrottsförbundet och Idrottsutbildarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.