• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Förut var gymnasiestudierna helt på distans – nu är Hakim Bhat i skolan var tredje vecka. Följ med till suggstallet och hör honom berätta varför han tycker det är viktigt att få vara där. Foto: Elin Schwartz/SVT

Gymnasieeleven Hakim, 16, utbildar sig till djurvårdare: ”Svårt på distans”

Uppdaterad
Publicerad

Djurvård på distans – hur funkar det? Inte så bra, enligt 16-åriga Hakim Bhat som går på naturbruksskolan Munkagårdsgymnasiet i Tvååker. Efter heltid på distans får hans klass nu vara hos djuren i skolan var tredje vecka.

– Jag är väldigt tacksam över det, säger han.

Hakim Bhat går första året på djurvårdsinriktningen. Han har dyslexi och tror att betygen kommer påverkas negativt i vissa ämnen eftersom distansundervisningen gör att fler ämnen blir teoretiska.

– Jag har verkligen saknat att komma hit till skolan, säger han.

Coronapandemin

Och han är inte ensam. De svenska gymnasieeleverna har nu påbörjat sin tredje termin under pandemin. Skolverket har ännu ingen klar bild över hur distansundervisningen påverkar lärandet. Men SVT:s enkät som besvarats av 105 gymnasieelever runt om i Sverige visar att fler än hälften uppger att de lärt sig mindre under året som gått.

Följ med Hakim Bhat till suggstallet och hör honom berätta varför han tycker det är viktigt att få vara där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet