Akutens nya chef om ansträngda läget: ”Kommer att bli tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Akutmottagningen i Helsingborg har varit ansträngd under en tid och det är framförallt sommarbemanningen som varit problematisk. Nu vill den nya chefen skapa långsiktiga lösningar.

Det var innan påsk som Håkan Kerrén,  den tidigare chefen för akutmottagningen i Helsingborg, avgick. Någon förklaring till vad som ligger bakom har inte givits.

Den nu tillförordnade chefen Marcus Larsson tar över rollen fram till årsskiftet och hoppas på långsiktiga lösningar för att få bukt med personalbristen.

Kris på akuten i Helsingborg

– Jag hoppas att vi i höst har en bra sommar bakom oss och att vi har förbättrat våra arbetsprocesser istället för att släcka bränder som vi gör nu. Det hade varit roligt att se, säger Marcus Larsson.

Ett årligt problem

Sjukhuschefen Thomas Wallén i Helsingborg är bekymrad över situationen och menar att personalbristen är ett återkommande ämne.

I år ska man ta hjälp av personal från Ängelholms sjukhus och administrativ personal med någon relevant vårdutbildning ska jobba på akuten i sommar.

– Det är beslut vi måste ta, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kris på akuten i Helsingborg

Mer i ämnet