Lennart Ivarsson, sportchef i Östersunds SK, intervjuas av SVT på Östersunds skidstadion.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu får förbudet mot fluorvallor effekt – så har Östersunds SK förberett sig inför tävlingssäsongen och den stora kostnaden. Foto: SVT

Förbud mot fluorvalla – Östersunds skidklubb slänger valla för hundratusentals kronor

Publicerad

Inför skidsäsongen 2023/2024 är det förbjudet att använda fluorvallor i skid- och skidskyttetävlingar. Det blir en ordentlig ekonomisk smäll för flera klubbar.

Från och med den 1 juli 2023 infördes ett totalförbud mot fluorvalla under samtliga skid- och skidskyttetävlingar på internationell nivå. Förbudet gäller även nationella tävlingar, för både elit och motionärer.

Östersunds SK är en av länets större klubbar. De välkomnar förbudet men konstaterar samtidigt att det blir en ekonomisk smäll.

– Miljöarbete kostar ju i allmänhet, så skidsverige får väl dra vårt strå till stacken, säger Lennart Ivarsson, sportchef i Östersunds SK.

Trots ökade kostnader inför vintern så planerar inte klubben att dra ner på någon verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.