Två poliser spärrar av området efter skottlossningen. Foto: Fredrik Weibull

Man häktad misstänkt för synnerligen grov misshandel i Hok

Uppdaterad
Publicerad

En man häktas nu misstänkt för synnerligen grov misshandel i Hok i Vaggeryds kommun i början av veckan.

Vid 23-tiden på måndagskvällen larmades polisen till Hok efter att skottlossning hörts. Enligt vittnen bar polisen ut en kraftigt blödande man från området, varefter tre personer greps. Men två av dem, en man och en kvinna, släpptes under onsdagen.

Brottsrubriceringen har varit mordförsök, men när mannen under torsdagen häktades är rubriceringen ändrad till synnerligen grov misshandel och vapenbrott. Den nu häktade mannen har vid flertalet tillfällen dömts för olika brott, bland annat narkotikabrott, grovt vapenbrott, olaga hot och misshandel.

Den skjutna mannen fördes till länssjukhuset Ryhov med allvarliga skador, enligt ett pressmeddelande från akutmottagningen.

Blodfläckar på asfalten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På tisdagsförmiddagen syns blodspår vid brottsplatsen i Hok. Hör reporter Fredrik Weibulls rapport i klippet. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.