Ann Kajson Carlqvist, Kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon läser Ann Kajson Carlqvist ur hotbrevet som hon hittade i brevlådan. Eftersom hon har övervakningskameror hemma har personen som lämnade brevet och repade bilen fångats på film. Foto: SVT

Trelleborgs kommunalråd Ann Kajson Carlqvist våldtäktshotad i brev: ”Jävla parasit”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag morgon fann Ann Kajson Carlqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, ett handskrivet brev med ett dödshot. Först blev hon ledsen – nu känner hon bara ilska.

Jävla parasit. Hoppas fan du blir våldtagen inför din familj och sedan dödad ditt jävla svin”.

Så står det på det handskrivna brev Ann Kajson Carlqvist hittade i sin brevlåda, och hon fann även att hennes bil hade repats. Något som Trelleborgs Allehanda var först att rapportera om.

– Initialt blev jag ledsen. Men efter fem minuter blev jag bara arg över att veta att någon har kommit så nära inpå mitt hem. Men också arg över att vad är det egentligen för samhälle vi håller på att skapa? Att man har synpunkter på vad jag fattar för beslut som politiker har jag full förståelse för, säger Ann Kajson Carlqvist (M).

Annorlunda än innan

Moderatpolitikern har utstått hot innan i samband med arvodesdebatten som skakade Trelleborgs kommun för drygt ett år sedan – hot som sedan avtog. Men den här typen av trakasserier har hon inte utsatts för innan.

– Det som är annorlunda är att någon varit hemma hos mig. Annars har det varit via sms eller brev.

Foto: Privat

Händelsen polisanmäld

Varför hon fått hotbrevet just nu vill hon inte spekulera i, men hon tolkar hotet som riktat både mot henne personligen och som politiker.

– Som politiker är man alltid en person också.

Tror du att du är extra utsatt i och med att du är en kvinnlig politiker?

– Jag tror att män också får dödshot men kanske inte så mycket med sexuella anspelningar, typ våldtäkt.

Händelsen är polisanmäld och ännu finns ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.